Vloerbekleding

Vinyl of laminaat vakkundig aangebracht…

Op zoek naar een vakman voor het correct plaatsen van een vinylvloer of laminaatparket? Vertrouw op de kennis en ervaring van Jurgen Van Doorne en zijn medewerkers. Alles wordt – na een gedetailleerde opmeting – vakkundig geplaatst en tot in de puntjes afgewerkt.

1. Vinylvloer: uitblinken in functionaliteit

Een vloer in vinyl blijft een vaste waarde in heel wat woningen. Veel mensen kennen dit vloertype vooral onder de merknaam ‘novilon’.

Een vloer in vinyl blinkt uit in functionaliteit. Zo is vinyl zeer onderhoudsvriendelijk en uitermate slijtvast.

vinyl

 • Belang van een egale ondergrond
  Vooraleer wij vinyl plaatsen, brengen we een egaliserende vloeibare mortel aan. Zonder grondige egalisatie krijg je onmogelijk een perfecte vinylvloer.
  Ook het inkorten van deuren of andere aanpassingen nemen wij op ons.
 • Op rol of tegels?
  Wij leggen allereerst vinylvloeren op rol, met een maximum naadloze breedte van vier meter. Daarnaast zijn ook vinyltegels met een clicksysteem mogelijk. Deze vinylvariant wordt ook wel LVT-vloer genoemd. LVT staat voor ‘luxury vinyl tiles’. Soms duikt ook de naam PVC-vloer op. PVC is de afkorting van polyvinylchloride.
 • De juiste vinyl kiezen?
  Er bestaan tal van motieven en kleuren. Ons gamma bestaat uit een brede waaier aan parket- en vloertegelimitaties.

Alleen vinyl met een kwaliteitsvolle toplaag komt voor ons in aanmerking. Wij bieden verschillende merken aan. Je krijgt de keuze uit tal van staalboeken.

2. Laminaatparket: de juiste ondervloer is van belang

laminaat_detailBij voorkeur werken wij met laminaatparket van Quick Step. Dit merk garandeert een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De keuze aan houtsoorten is enorm.

We bezoeken samen de toonzaal van de groothandel, waar je de verschillende mogelijkheden op groter formaat kan bekijken. Vervolgens krijg je een selectie van kleinere stalen mee naar huis om deze in de ruimte te beoordelen.

Naast een verfijnde afwerking is bij laminaatparket vooral de ondervloer van groot belang. Daarbij is het vermijden van contactgeluiden – ook naar de onderburen – een belangrijk aandachtspunt.

3. Ook vast tapijt is mogelijk

Naast vinyl en laminaatparket kan je ons inschakelen voor het vervangen of leggen van vast tapijt.

Prijs weten voor het plaatsen van vinyl of laminaat?

 • Jurgen Van Doorne komt op afspraak vrijblijvend langs.
 • We bespreken welke vloerbekleding je wenst, waarna ik de volledige ruimte opmeet en de ondergrond analyseer.
 • Ik kom opnieuw langs om de prijsofferte persoonlijk toe te lichten.
 • Bij een akkoord over het prijsvoorstel maken we de nodige materiaalkeuzes. Voor de materialen voorzien we in de offerte een basisprijs. Na het kiezen van de materialen, verrekenen we de min- of meerkosten in het eindfactuur.
 • We leggen de timing van de uitvoering vast. Als wij een opdracht starten, dan werken we deze meteen af. Op verzoek voeren we de werken uit wanneer jij met vakantie bent.

Vakman nodig voor vinyl of laminaat?

Maak hier je afspraak voor een plaatsbezoek.