Schilderwerken binnen en buiten

Wij schilderen alsof het voor onszelf is…

Vakschilder Jurgen Van Doorne legt de lat bijzonder hoog. Hij streeft voor schilderwerken naar de fijnste afwerkingsgraad. Geen enkel detail ontsnapt aan zijn perfectionisme. Als meewerkend zaakvoerder eist hij van zijn medewerkers hetzelfde topniveau. Jurgen Van Doorne werkt uitsluitend voor klanten die verfijnd schilderwerk waarderen.

Wij schilderen binnen alles!

Dankzij een uitgebreid arsenaal aan bijzondere schilder-, lak- of renovatietechnieken gaan wij elke schilderuitdaging aan.

schilderwerken_detail
 • Naast het verfijnd schilderen van muren en plafonds lakken wij deuren, ramen, maatkasten, plinten,….
 • Verschillende decoratieve verftechnieken behoren tot de opties. Denk daarbij aan kalktechnieken of Venetiaans stucwerk. Deze technieken geven je interieur een exclusieve uitstraling. De hand van de meester bepaalt het unieke eindresultaat….
 • Ook het vernissen of beitsen van trappen of ander interieurelementen behoort tot de opties.
 • Wij plaatsen eveneens verschillende soorten sierlijsten (moluren): wandlijsten, plafondlijsten, rozetten,….


Heeft jouw interieur nood aan een volledige make-over? Wij klaren graag de klus!

Alles begint bij de voorbereiding

Het eindresultaat van onze schilderwerken hangt grotendeels van de voorbereiding af.

 • Voor we starten met schilderen, dekken we zorgvuldig alles af wat niet geschilderd wordt.
 • Vervolgens besteden we veel tijd aan het bijplamuren en schuren van de ondergrond. Voor het plamuren gebruiken we een sterke lamp zodat geen enkel detail aan onze aandacht ontsnapt.
 • Elke oneffenheid of scheur werken we volledig weg. Wij schuren zoveel mogelijk machinaal, in combinatie met een sterke stofzuiger.
 • Na het plaatsen van de grondlaag kijken wij de muren en de plafonds nogmaals grondig na om de laatste gebreken weg te plamuren. Deze geplamuurde delen krijgen dan nog een lichte schuurbeurt. Pas nadien volgen de afwerkingslagen.

Sterk schilderwerk zit in de details

 • Sterk schilderwerk zit vooral in de verfijnde afwerking van hoekjes en kantjes. Veel van onze tijd gaat naar het perfect aflijnen langs plinten, ramen, deuren,…
 • Wij verwijderen tijdelijk alle afdekplaatjes rond stopcontacten, schakelaars…. Bij het schilderen van deuren of kasten halen we – indien technisch mogelijk – het beslag en handvaatjes van de deuren. Als verwijderen niet gaat, dan plakken we alles zorgvuldig af.
 • Ook het wegwerken van bouwbarsten in de muren en plafonds krijgt veel aandacht. Zo gebruiken we een zelfontwikkeld elastisch herstelsysteem. Daardoor komen de barsten zelden terug.
 • Ook voor houtschade – bijvoorbeeld houtrot – ontwikkelden we een eigen werkwijze. Dankzij een bijzondere machine frezen we alle aangetaste delen zorgvuldig weg. Dit verhindert dat de aantasting van het hout snel terugkomt. Nadien volgen de schilderwerken.


We laten alles piekfijn achter

Dankzij het zorgvuldig afdekken voorkomen we vlekjes op al wat niet moet geschilderd worden.

Dagelijks laten we de werf netjes achter, zodat je probleemloos thuis kunt blijven wonen. Onze vuile borstels en verfrollen nemen we mee. Deze wassen we nooit ter plaatse uit bij de klant.

Na afloop van de schilderwerken geven we de ruimte nog een grondige stofzuigbeurt en ruimen we alles netjes op.

Vriendelijk voor het milieu

Wij beperken de milieuhinder van onze schilderwerken tot een strikt minimum. Zo werken we zoveel mogelijk met producten op waterbasis. Daarnaast investeerden we in een eigen zuiveringsinstallatie voor het afvalwater dat vrijkomt bij het reinigen van onze borstels en rollen.

Voor elk schilderwerk de juiste verf

Elk verfmerk met een professionele kwaliteit heeft zijn specifieke sterktes. Daarom verbindt Jurgen Van Doorne zich niet met één verfmerk. Voor elke opdracht analyseert hij welke verf de beste resultaten garandeert. Vaak terugkerende topmerken zijn Herbol en Sikkens.

Ook buitenschilderwerken

In de zomer kan je Jurgen Van Doorne en zijn schilders ook inschakelen voor buitenschilderwerken. Wij schilderen alle gevels en buitenschrijnwerk (ramen, deuren, dakgoten,…). Deze buitenschilderwerken vinden plaats tussen mei en eind september, uiteraard onder voorbehoud van gunstig weer.

Prijs weten voor schilderwerken

 • Jurgen Van Doorne komt op afspraak vrijblijvend langs.
 • We bespreken de schilderwerken, waarna ik de volledige ruimte opmeet en de ondergrond analyseer. De staat van de ondergrond is minstens even belangrijk als het aantal te schilderen vierkante meters.
 • Ik kom opnieuw langs om de prijsofferte persoonlijk toe te lichten.
 • Samen maken we de kleur- en verfkeuzes.
 • We leggen de timing van de schilderwerken vast. Als wij een schilderopdracht starten, dan werken we deze meteen af. Op verzoek voeren we de werken uit wanneer jij met vakantie bent.

Vakman nodig voor schilderwerken?

Maak hier je afspraak voor een plaatsbezoek